Gündemden düşmeyen konulardan birisi de zam konusu. Ama bu sefer vatandaşların yararına olan, ücretlere gelen zamlar gündem konusu. Bakan Bilgin'den açıklama geldi. Emekli maaşlarına zam geliyor.

Asgari ücretliler zam artışı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de açıklama yaptı. İlk öncelikle asgari ücretlilere zam yapacaklarını açıkladı. Asgari ücretlilere zam artışı Temmuz ayında olacak.

Düzenleme yapacaklar

Bilgin, asgari ücretlilere Temmuz ayında düzenleme yapacaklarını belirtip;  reel kaybını hesapladıklarını da dile getirdi.  Bakan Bilgin, ayrıca, yılbaşında kamu çalışanlarına enflasyon farkı ve yüzde 14 refah payı verdiklerini hatırlattı. 

Emeklileri de kapsayacak

Bakan Bilgin, düzenleme yapacaklarını da ayrıca belirterek; bunun emeklileri de kapsayacağını belirtti.

Tatmin edecek bir düzenleme

 En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını Bakan Bilgin hatırlatıp; emekli aylıklarının da ayrıca  yeniden düzenleneceğini belirtti. Bakan Bilgin, önümüzdeki zamanlarda düzenleme yapıp; 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan maaş alan aylıkları o düzeyde olan emeklilerin de tatmin edeceği bir düzenleme gerçekleştireceklerini de söyledi.

Kamu işçileri de unutulmadı

Bakan Bilgin, kamu işçileri ile gerçekleştirilmiş olan görüşmelerde sona yaklaşıldığını açıkladı. Bilgin, işçi ve işveren sendikalarının taleplerini birlikte müzakere ederek en uygun çözümü bulacaklarını belirtti. Önümüzdeki hafta sonuçlanacağını umduğunu dile getirdi. Bilgin, müzakereler sonucunda işçilerin mutlu olacağını da dile getirdi.