Konya'da, akaryakıt istasyonuna müşteri gibi gelen şahıs, oyuncak silahla 600 bin TL çalmıştı .İfadesi ortaya çıktı ve ağızları açık bıraktı. 

Meydana gelen olay geçtiğimiz pazartesi oldu. Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi üzerinde akaryakıt istasyonu vardı ve kapüşonlu, yüzü maskeli müşteri kılığındaki suçlu, çalışandan kuruyemiş istedi.  

Oyuncak silahla 600 bin TL çaldı

Çalışanın kasadan uzaklaştığı ve işini yapmaya başladığı an, şahıs, oyuncak silahla tehdit etti ve 600 bin TL'yi çaldı.

İhbar üzerine olay yerine polisler geldi.Güvenlik kamerasının incelenmesinin ardından, suçlunun içeri maskeyle girdiği ve kuruyemiş istediği ve sonra 600 bin lirayı alıp kaçtığı gözüküyor.

Suç kayıtları var

Yapılan çalışmalardan sonra 3 adet suç kaydı olan M.B, petrolde çalıştığı öğrenilen ve 13 adet suç kaydı olan H.A.Ç, 3 adet suç kaydı olan M.G. yakalandı ve gözaltına alındı.

M.B gözaltıa alındı ve olayı gerçekleştiren M.B ilk ifadesinde, " “Habil Ali Ç. ile arkadaşız ve bir gün muhabbet için oturduğumuzda 3 yıldır çalıştığı akaryakıt istasyonunda bayram öncesi iş yerinin yoğun olması nedeniyle gün içerisinde kazancın çok olacağını söyledi ve paranın nereye konulduğunu bildiğini söyledi." diyerek devam etti.

"Düğün yapacağım"

"Bunun üzerine biz de plan yaptık. Ben yakında düğün yapacağım için çok paraya ihtiyacım vardı diyerek durumu dramatikleştirme çalıştı ve "Gasp olayının gerçekleştirmem halinde, parayı üçümüz paylaşacağımız için kabul ettim. Habil Ali Ç. bana markete girdiğimde karışık kuruyemiş istememi, bu sayede market çalışanının kasadan uzaklaşacağını ve bu sırada kasaya geçme imkanı bulacağımı söyledi."

M.B. akaryakıt istasyonunda bulunan markete girdiğinde H.A.Ç'nin ona söylediği gibi kuruyemiş istediğini ve oyuncak silahla onu korkuttuğunu dile getirdi. Ayrıca "Ben markette olayı gerçekleştirdiğim sırada ise diğer iki arkadaşım farklı bir markette olduğunu göstermek için orada kameraya göründü” dediği öğrenildi.

"3 yıllık çalışanımız yardım etmiş"

Marketin müdürü Reşit Tatlıdil, başlarına talihsiz bir olay geldiğini belirtti ve 3 yıllık çalışanlarının bu olaya yardım ettiğini dile getirip kısa sürede olayın çözüldüğünü belirtti.