Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık gıda etiketlerinde tüketicileri yanıltabilecek ifadeler ve görseller kullanılamayacak. Ürün isimleri aynı punto ve karakterde yazılacak ve benzer ürünler arasında karışıklığa neden olabilecek ifadelere de yer verilmeyecek.

Özellikle, ürünlerin isimlendirmesinde kullanılan ifadelerde sıkı bir denetim getiriliyor. Örneğin, "… tadında", "… lezzeti", "… keyfi" gibi ifadeler artık kullanılamayacak. Bu kapsamda, bitkisel margarin gibi ürünlerde "tereyağı keyfi" veya "tereyağı lezzeti" gibi ifadeler yasaklanmış durumda.

Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor! Süt fiyatlarından sonra peynir ve diğer süt ürünlerine zam geliyor!

Gıda işletmeleri, bu yeni düzenlemeye uyum sağlamak için 31 Aralık 2026 tarihine kadar süreleri bulunuyor. Bu tarihten sonra, uygun olmayan ambalajlara sahip ürünlerin piyasada bulunması yasaklanacak. Bu düzenleme ile tüketicilerin daha doğru bilgilendirilmesi ve aldatıcı görsellerden kaçınılması hedefleniyor.