Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında, çeşitli kamu kurumlarında yeni kadrolar oluşturuldu. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte, kamu alanlarında istihdam edilmek üzere çeşitli pozisyonlarda toplamda binlerce yeni kadro ihdas edildi.

Yapılan düzenlemeyle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na 39, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın merkez teşkilatına 1, taşra teşkilatına ise 70 yeni kadro oluşturuldu. Bununla birlikte, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü için 47, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne 12, Kültür ve Turizm Bakanlığı için 44, Milli Eğitim Bakanlığı için 34, Milli Savunma Bakanlığı için 74, Milli Savunma Üniversitesi için ise 8 kadro açıldı.

Yeni kadro ihdas edilen kurumlar arasında Orman Genel Müdürlüğü de bulunuyor. Bu kapsamda, Savunma Sanayi Başkanlığı'na 200, Ticaret Bakanlığı'na 1, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 86, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 4, Yükseköğretim Kalite Kurulu Teşkilatı'na ise 24 kadro eklenerek toplamda 647 yeni kadro açıldı.