Enflasyonun Aralık ayına göre yüzde 15,26 artması durumunda, emekliler Haziran ayında yüzde 15,26 zam alacak. Memurların ise alacakları zam oranı yüzde 7,26 olacak.

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında doğalgaz tüketiminin sıfırlanması nedeniyle, 2023 yılı Mayıs ayı enflasyonu bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Bu veriler doğrultusunda, Haziran ayında enflasyonun artmaması halinde, emekliler yüzde 15,26 zam alacaklar.

İşçi emeklileri için de durum benzer. TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında dört aylık enflasyon yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla işçi emeklileri, Haziran ayında enflasyonun artmaması durumunda yüzde 15,26 zam alacaklar.

Memur ve memur emeklileri ise toplu iş sözleşmesine göre zam alacaklar. 2023 yılı için belirlenen sözleşmeye göre, ilk altı ay için yüzde 8, ikinci altı ay için yüzde 6 zam ve enflasyon farkı ödemesi yapılacak. Eğer son ay olan Haziran hesaba katılmazsa, memur ve memur emeklileri yüzde 7,26 enflasyon farkı alacaklar.

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin alacakları zamlar netleşti. Bu verilere göre, enflasyon artmazsa memur ve emekliler yüzde 15,26 zam alacaklar.