Geçtiğimiz seçim öncesinde EYT kabul edilmesiyle birlikte 15 milyonu geçen emekli sayısına ulaşıldı. Emekli maaşları ise gün geçtikçe enflasyon zamlarıyla birlikte erimeye başladı. Temmuz ayında emeklilere gelen zamlar aylar içerisinde değersizleşti. 1 Ekim'de Meclis açılışında kendisine sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Emekliye yıl bitmeden zam olacak mı?" sorusuna "İnşallah" yanıtı veren Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından emekli zammına tüm kapıyı kapatarak Ocak ayını işaret etti.

29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması sebebiyle emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye dağıtılacağını açıklayan Erdoğan bu ikramiyeyi kimlerin alacağını belirterek emeklilerde hayal kırıklığına yol açtı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE YOK

Türkiye şartlarında emekli olmasına rağmen mecbur olarak çalışan emekliler Cumhuriyet ikramiyesinden faydalanamayacak. Bu nedenle milyonlarca emekli olup çalışan kişiler emekli maaşı alırken sigortalı olmasından dolayı ikramiye verilmeyecek. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Ödeme takvimi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilerleyen haftalarda bir çalışma yürütmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasım ayının ilk yarısında ikramiye ödemelerinin tamamlanacağını belirtti.

Dolar değerindeki yükseliş devam ediyor Dolar değerindeki yükseliş devam ediyor

Kaynak: Günboyu