META'nın Türkiye'deki operasyonlarına etki edecek bu karar, Threads uygulamasının geçici olarak kapatılmasını öngörüyor. META'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Rekabet Kurumu'nun geçici talimatına uyum sağlamak adına Threads, Türkiye'deki kullanıcılar için 29 Nisan'dan itibaren geçici olarak kapatılacak.

Ancak, bu kararın Türkiye dışındaki diğer Meta hizmetlerini, yani Facebook, Instagram, WhatsApp gibi platformları etkilemeyeceği belirtiliyor. Kullanıcılar, Threads'in Türkiye'deki kapatılmasıyla ilgili olarak bazı adımlar atabilecekler. Profilini devre dışı bırakan kullanıcılar, gerekli görürlerse profil bilgilerini indirebilecekler ve mevcut içeriklerini koruyabilecekler.

Gram altın yükselişte! Gram altın bugün ne kadar oldu? Gram altın yükselişte! Gram altın bugün ne kadar oldu?

Bu karar öncesinde, Rekabet Kurumu'nun Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle META'nın hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesiyle başlattığı soruşturma sonucunda, Threads uygulamasının veri birleştirme faaliyetlerine geçici olarak engel getirilmişti. META hakkında günlük 4 milyon 796 bin 152 lira idari para cezası da uygulanmıştı.