Bu kararın ardından futbol camiasında büyük bir şok yaşanırken, 3 büyüklerden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu kulüplerin PFDK'ya sevk edildiği öğrenildi.

Mehmet Büyükekşi duyurdu: Türkiye Futbol Federasyonu seçime gidiyor Mehmet Büyükekşi duyurdu: Türkiye Futbol Federasyonu seçime gidiyor

TFF'nin resmi açıklamasına göre, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Yılport Samsunspor, EMS Yapı Sivaspor, Yukatel Adana Demirspor, Mondihome Kayserispor, Corendon Alanyaspor ve VavaCars Fatih Karagümrük, çeşitli disiplin ihlallerinden dolayı PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Metin Korkmaz, Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve Fatih Karagümrüklü futbolcu Ryan Mendes de disiplin kuruluna verilen isimler arasında yer aldı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa FK, Altay, Gençlerbirliği, ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor, Erzurumspor FK ve Bitexen Giresunspor da benzer şekilde ihlaller nedeniyle disipline gönderildi. Giresunspor Sportif Direktörü Tolga Seyhan ve Eyüpspor Yardımcı Antrenörü Uğur Uçar da PFDK'ya sevk edilen isimler arasında bulunuyor.

Bu gelişmeler, Türk futbolunda önemli bir dönemeç olarak değerlendirilirken, kulüplerin gelecek adımları merakla bekleniyor. Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'den disipline sevk edilen kulüplerin cezaları ve gelişmelerle ilgili detaylar, futbol kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.