Yapılan açıklamaya göre, bu yeni banknotlardaki temel farklılık imzalarında görülüyor. VIII. tertip 200 TL banknotlarında, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'ın imzaları yer alacak. Ayrıca, VII. tertip 50 TL banknotlarda ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ve dönemin başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'ın imzaları bulunacak.

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek doğalgaz zammı: Yüzde 25 artış bekleniyor

TCMB'nin yayınladığı bildiriye göre, E9 Emisyon Grubu kapsamında basılan bu yeni banknotlar, 1211 sayılı Kanun'un TCMB'ye tanıdığı yetkilere dayanarak üretilmiştir. Bu güncellenmiş banknotlar, önceki seriye kıyasla güvenlik ve diğer teknik özellikler açısından da yenilenmiş durumda. Banknotlardaki imza değişiklikleri, ulusal ve uluslararası arenada Türkiye'nin ekonomik gücünü yansıtmak üzere yapılmıştır.

Duyuruda, "Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir" ifadelerine yer verildi.