Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bu üç günlük süreçte 19 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2912 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Sosyal medya platformu "x" üzerinden yapılan açıklamalarla birlikte, Bayram tatilinin 3. gününde 615 trafik kazasının yaşandığı belirtildi. Trafik ekiplerinin yoğun çabalarıyla 360 bin 495 araç denetlenirken, 20 bin 142 araç hız ve radar kontrolünden geçirildi. Ayrıca, 37 bin 830 araç üzerinde diğer trafik işlemleri gerçekleştirildi.

İlk 3 gün içerisinde toplamda 1838 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 19 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 912 kişi yaralandı.

Bayram tatilinde 38 kişi hayatını kaybetti, 5026 yaralı! Bayram tatilinde 38 kişi hayatını kaybetti, 5026 yaralı!

Bakan Yerlikaya, açıklamasında sadece kayıpların üzüntüsünü dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu. "Denetimlerimizin amacı, vatandaşlarımızın sevdiklerine güvenli bir şekilde kavuşmalarını sağlamaktır" diyen Bakan Yerlikaya, aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri kullanmaya ve trafik kurallarına uymaya dikkat çekti.

Sonuç olarak, trafik kazalarının yaşamlarımızı yitirmesine izin vermemek için hepimize düşen sorumlulukları yerine getirmek, sadece Bayram tatili için değil, her zaman önem taşıyor. Unutmayalım ki, yola çıkmak sevdiklerimize ulaşmak içindir, onlardan ayrılmak için değil. Hayatı hızla değil, özenle yaşayalım.