A.Y., kocasının duş almama, aynı kıyafetleri günlerce giyme ve haftada bir iki kez dişlerini fırçalamama alışkanlıklarıyla ortak yaşamı çekilmez hale getirdiğini öne sürerek boşanma davası açtı. Mahkeme, A.Y.'nin iddialarını şahit beyanlarıyla da desteklenmesi sonucunda C.Y.'yi tam kusurlu sayarak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.

Bu karar, Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay 2'nci Dairesi tarafından da onaylanarak kesinleşti. Yargıtay'ın kararında, kocanın kişisel temizlik ihmalinin boşanmaya neden olduğu vurgulanarak, kadının ise kusursuz olduğuna hükmedildi.

Konya dahil 71 ilde "Mercek-16" operasyonu: 959 kişi gözaltına alındı Konya dahil 71 ilde "Mercek-16" operasyonu: 959 kişi gözaltına alındı

A.Y.'nin avukatı Senem Yılmazel, tazminat kararının onaylandığını belirterek, "Medeni kanunumuzda boşanma nedenleri genel ve özel olmak üzere iki grupta incelenir. Müvekkilimiz için temel boşanma nedeni, eşinin kişisel temizlik alışkanlıklarındaki ihmaliydi. Mahkeme, talebimiz doğrultusunda maddi ve manevi tazminata hükmetti" dedi.

Yılmazel ayrıca, davacının iddialarının tanıklar ve mesai arkadaşları tarafından da desteklendiğini vurgulayarak, "Eşlerin ortak sorumluluklarını yerine getirmesi önemlidir. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse, diğer tarafın boşanma hakkı doğar. Bu durumu eşlerden başka kimse kabul etmez. İnsan ilişkilerinde özen göstermek önemlidir. Temizlik alışkanlıklarına dikkat etmek, birbirimize saygı göstermek ilişkileri güçlendirir" şeklinde konuştu.