TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verilmişti. Bu kapsamda kanunla, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi planlanıyor. Yaklaşık 12.2 milyon emeklinin bu ikramiyeyi Kasım ayında almaları bekleniyor.

Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı Merkez Bankası toplam rezervlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz" ifadelerini kullanarak, 5 bin TL emekli ödemelerinden yalnızca emekli olanların yararlanacağını belirtti. Bu düzenleme SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsamaktadır. Emekli olmuş ancak hala aylığı bağlanmamış olanlar da bu destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara ise maaşları oranında destek sağlanacak.

Bakan Işıkhan, 5 bin lira ikramiye ödemesi hakkında yaptığı açıklamada, "5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra teknik olarak çalıştık. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler" dedi.