Bankalar, emekli promosyonlarını artırmış olsa da, emeklilerin daha yüksek promosyonlar sunan bankalara geçme istekleri, mevcut kredi işlemlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle engellenmektedir. TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Emekli kredisi kullanımında aylık faiz oranının kullandıkları dönemde %1.05 olduğunu, ancak bugünün koşullarında %5.5'e ulaştığını ve eski bankaya olan borcu kapatmak için yeni bir kredi almak zorunda olduklarını" belirtti.

Ölmez ayrıca, emeklilerin hesaplarını farklı bir bankaya taşımak için taahhüt süresini doldurma zorunluluğunun olmadığını vurguladı. Ancak, taahhüt süresini doldurmayan emeklilere, alınan promosyonun bölünmüş halini ve bankada geçirilen süreye göre bir ücret iadesi yapılması gerektiğini ifade etti.

Kırmızı et fiyatlarına yeni zam! Etiketlerde değişiklikler geliyor Kırmızı et fiyatlarına yeni zam! Etiketlerde değişiklikler geliyor

Bankalar, iade edilmeyen tutarlar için faiz talep etmekte ve bu durum, emeklilerin yeni bankalara geçmelerini ek maliyetlerle karşılaşmalarına neden olmaktadır. Ölmez, bu konuda, "Bankalar, bu parayı faizsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle tüketici kredisi faizi talep etmekte ve bu uygulama, bugünkü tüketici kredisi faiz oranlarına göre %6'ya ulaşmaktadır. Bu durumda, emekliler promosyon tutarının önemli bir kısmını faiz olarak ödemektedirler" şeklinde konuştu.