Düzce'de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili paylaşım yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin Marmara Bölgesi'ne teorik olarak etkisi olabileceğini ancak büyüklüğünün küçük olduğunu belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan verilere göre Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak bildirdi.

Prof. Dr. Naci Görür, bu depremi Marmara Bölgesi'ne etkisi üzerinden değerlendirdi ve şunları söyledi: "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4.0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında."

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti

Ayrıca Görür, "İleti attıktan sonra birçok arkadaş Marmara'daki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bir arkadaş da iletimin sonunda sevgiyle demediğim için endişelenmiş. Keşke depreme karşı bu duyarlılığınızı 'deprem dirençli kentler' konusunda da gösterip talepkâr olsanız. Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullandı.