Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 6 gününde 48 kişi hayatını kaybetti

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremler hakkında önemli bilgiler paylaşarak, Marmara Bölgesi için "Halihazırda bir deprem bekliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.2 ve 3.4 büyüklüğündeki depremlerin, bölgede canlı bir fayın varlığına işaret ettiğini belirtti. Bu depremlerin şiddeti küçük olsa da, uzmanlar arasında "İstanbul depremi yaklaşıyor mu?" sorularını beraberinde getirdi. Görür, yaşanan bu depremleri değerlendirirken, "Halihazırda bir deprem bekliyoruz" şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu bölge için “Halihazırda bir deprem bekliyoruz” diye konuşa Görür şunları söyledi:

"Marmara Körfezi'nde yaşanan depremler 4'ten küçük olduğu için hiç ciddiye almıyorum. Bunlar her yerde ve her zaman olabilecek depremler. Fay dediğimiz şey ölü olmadığına göre nefes alıyor. Ben uyusam, hiç hareket etmesem kalbimi yine de duyarsınız. Korkacak mısın benden? O yüzden bu depremleri hiçbir şekilde ciddiye almayın. Ama Marmara'da hali hazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var. Bu yaşanan depremler de canlı olduğunu gösterir."