Konseyin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, çiğ süt tavsiye fiyatları artık üreticinin eline litre başına net 14,65 lira olarak yansıyacak şekilde güncellendi. Bu güncelleme, çiğ sütün içeriğine bağlı olarak yüzde 8,52 oranında bir zamı içeriyor.

Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli Emekli maaşını farklı bir bankaya taşımaya çalışanlara kredi engeli

Yapılan açıklamada, çiğ inek sütünün yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip olduğu varsayılarak bu fiyat belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, üreticilerin soğutma, nakliye ve diğer işletme giderlerini karşılaması durumunda, bu giderlere ilave ödeme yapılacağı belirtildi. Yağ ve protein oranlarındaki her 0,1'lik değişim için ise 22 kuruşluk bir fark uygulanacağı duyuruldu.

USK tarafından yapılan açıklamada, bundan sonra çiğ süt tavsiye fiyatlarının, maliyetler ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak düzenli olarak değerlendirileceği ve güncellenebileceği vurgulandı. Bu kararın sektöre etkisi yakından takip edilecek ve sürecin detayları sektör paydaşlarıyla paylaşılacak.