• DOLAR 32,46 %0.13
  • EURO 34,55 %-0.17
  • ALTIN 2.384,41 %0.18
  • BİST100 10.046 %-0.37
  • BITCOIN 60.838 %-4
  • ETHERIUM 2.970 %-6.12
13°
2 hafta önce Konya Haberleri

Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, kara yolunda seyir halinde olan bir otomobil kanala düştü ve sürücüsü hayatını kaybetti.

2 hafta önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarındaki değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 hafta önce Spor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 32. haftasında yaşanan çeşitli ihlaller nedeniyle 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk ettiğini duyurdu.

2 hafta önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında artışa gitme kararı aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tebliğ taslağı, resmi internet sitesinde yayımlandı.

2 hafta önce Politika

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından gelen itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Kurul, şimdiye kadar 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi.

2 hafta önce Konya Haberleri

Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen bir olayda, 65 yaşında İ.S., Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bahçesindeki depo olarak kullandığı çinko malzemeyle kaplı barakanın üzerine çıktı. Ancak, barakanın çinko sacı kırılarak yaklaşık 2 metre yükseklikten düştü.

2 hafta önce Ekonomi

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar, Mart 2024 raporlarıyla bir kez daha somut bir şekilde ortaya kondu. DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Mart ayı için gerçekleştirdiği "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

2 hafta önce Ekonomi

Altın fiyatlarının sürekli artış göstermesi, merdiven altı üretim yapan sahtekârların harekete geçmesine sebep oldu. Bu durum, altın yatırımcılarını ve halkı ciddi şekilde tehlikeye sokuyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'in uyarılarına göre, vatandaşların güvenli altın alışverişi yapabilmesi için Darphane üretimi olduğundan emin olmaları önem taşıyor.

2 hafta önce Ekonomi

Haziran 2022'de Enflasyonla Mücadele Kanunu kapsamında alınan geçici önlemler arasında yer alan konut kira zammı tavanı, 2 Temmuz 2024 tarihinde sona eriyor. Temmuz ayı itibarıyla, kiracılar ve ev sahipleri, yeni kira kontratları için yaklaşık %64.6 oranında bir artış bekliyorlar.

2 hafta önce Ekonomi

16 Nisan 2024 Salı günü, serbest piyasada döviz kurları, yükselen faiz oranları ve diğer ekonomik baskılara rağmen değer kazanmaya devam ediyor. İstanbul serbest piyasada dolar güne 32,4270 liradan, avro ise 34,4610 liradan başladı.