Yüksek Seçim Kurulu, Dokuz seçim bölgesindeki itirazlara ret kararı verdi Yüksek Seçim Kurulu, Dokuz seçim bölgesindeki itirazlara ret kararı verdi

YSK, AK Parti'nin Ardahan merkez ilçe ve Kütahya'nın Emet ilçesinde yeniden sayım talebini, MHP'nin Amasya merkez ilçede yeniden sayım talebini, CHP'nin Yozgat Yerköy'de seçimlerin iptalini, Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam ve Kırklareli merkezde yeniden sayım taleplerini reddetti.

DEM Parti'nin Şırnak ve Bitlis Güroymak'ta seçimlerin iptaline yönelik talepleri ile Bingöl'de yeniden sayım talebi de kabul edilmedi. Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek'te seçimlerin iptaline dair talebi, Gaziantep Oğuzeli'nde yeniden sayım talebi ve Büyük Birlik Partisi'nin Bolu Gerede ve Erzurum İspir'de yeniden sayım talebi ile Adana Kozan için mazbata iptali talebi reddedildi.

Ayrıca Vatan Partisi'nin YSK'nın Van için verdiği gerekçeli karara ve mazbatanın DEM'li adaya verilişine yönelik itirazı da reddedildi. YSK, il seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili başvuru sürecinin yarın (10 Nisan) saat 17.00'de sona ereceğini açıkladı. Olağanüstü itirazlar ise 14 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar değerlendirildikten sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.