31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin olarak, İl Seçim Kurulları'nın kararlarına yapılan itirazlar masaya yatırılmaya devam ediyor. YSK, bu kapsamda siyasi partilerin çeşitli seçim bölgelerine yönelik yaptığı itirazları gözden geçirdi.

AK Parti'nin Van'ın Bahçesaray ilçesi, Şırnak'ın Uludere ilçesi ve Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki seçimlerle ilgili talepleri reddedilirken, CHP'nin Tekirdağ'ın Ergene ilçesi, Edirne'nin Uzunköprü ilçesi, Konya'nın Karapınar ilçesi, Adana'nın Kozan ilçesi ve Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesiyle ilgili itirazları da kabul edilmedi.

TBMM'de sandalye dağılımı değişiyor: CHP, 4 milletvekilini belediye başkanı olarak kaybedecek TBMM'de sandalye dağılımı değişiyor: CHP, 4 milletvekilini belediye başkanı olarak kaybedecek

MHP'nin Çankırı'nın Eldivan ilçesi, Çankırı'nın Şabanözü ilçesi, Çankırı'nın Orta ilçesi ve Adana'nın Saimbeyli ilçesine yönelik talepleri de reddedildi. İYİ Parti'nin Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Samsun'un Atakum ilçesi, Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ve Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesiyle ilgili itirazları da YSK tarafından reddedildi.

Kurul, Yeniden Refah Partisi'nin Trabzon'un Arsin ilçesi, Erzurum'un Horasan ilçesi, Ardahan'ın Göle ilçesi ve DEVA Partisi'nin Elazığ'ın merkez ilçesine bağlı Yurtbaşı beldesine yönelik itirazları da değerlendirdi ve reddetti.