Travmatik bir hayat geçiren, bu geçirdiği hüzün dolu hayatta, 15 yaşında  Engin Polat ile tanışan Dilan Polat’ın, güzellik merkezi imparatorluğuna uzanan hikayesi bir başarı öyküsü olarak toplumumuza lanse edilmişti fakat son 20 gündür gerçekleşen soruşturmalarla bu gücün neden ve nereden kaynaklandığına ilişkin şüphelerin dayanağı somut deliller ile bir bir gün yüzüne çıkıyor.

Dilan Polat güzellik merkezlerinin kurucusu olan, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar  ve lüks hayatı ile bilinen  Polat ailesi, İstanbul merkezli düzenlenen, 6 ilde gerçekleşen  operasyonda tutuklandı. Polat ailesine yönelik yürütülen soruşturmada iddia edilenler, ortaya çıkan deliller ve Masak Raporunun, Polat ailesinin başını bir hayli ağrıtacağı görülüyor.

Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat’a  yönelik 66 sayfalık yöneltilen sorular ve sahte fatura iddialarına  karşı  Engin Polat verdiği ifadesinde: aldıkları faturalar arasında sıkıntı olanların çıkabileceğini, her faturanın malzemesini aldığını ve sahte fatura vermediğini, Dilan Polat’ın  ise verdiği ifade de şirketin reklam yüzü olduğunu, sadece ürün tanıtımı ile ilgilendiğini işin ticari boyutu ile eşinin ilgilendiğini dile getirerek Engin Bey’i, düzenlenen sahte faturalar için ise çalıştığı mali müşavir ve muhasebecileri hedef gösterdiği görülüyor. Bu durumun sosyal medyada bir geyik malzemesi haline gelmesi, aklımıza  izleyenlerin daha iyi bileceği ,Türk televizyon tarihinin unutulmayan dizisi  Ezel ‘in, Ömer – Eyşan duruşma sahnesini getiriyor.

Çiftin avukatları şüpheli Ahmet Gün gerçek bir mal alış ve satışı olmadan 300 Milyon TL’ye yakın tutarda sahte fatura düzenlendiğini itiraf etti. Düzenlenen MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporunda da yaklaşık 250 Milyon TL tutarında para aklandığı hususu tespit edilmişti, Savcılık soruşturmayı verilen ifadeler doğrultusunda kapsamlı yürütmeye devam ediyor.

Peki, sahte fatura nedir diye bahsedecek olursak:

Bir mal hareketi ve hizmet söz konusu olmadan düzenlenen , veya belge düzenleme yetkisi olmayanlar tarafından düzenlenen belgelerin sahte belge olacağı Vergi Usul Kanununda belirtilmiştir. Sahte Fatura düzenleme suçunun alt ve üst sınırı 3 yıldan 8 yıla kadar olmak üzere, Vergi Usul Kanunu Madde 359 ‘da düzenlenmiştir.

Sahte fatura kullanma suçunun zincirleme suç halinde işlenilmesi nedeniyle bu suçun dörtte birinden, dörtte üçüne kadar arttırılacağı belirtiliyor. Polat ailesine yönelik olarak başlatılan soruşturmalarda bu suçun farklı zamanlarda işlendiği Şüpheli Ahmet Gün tarafından ikrar edilmiş durumda…

Savcılık tarafından, şüpheli tarafların ailelerinin de işin içerisinde olduğundan bahisle ,  TCK m.220’de düzenlenen suç işlemek amacıyla örgüt kurmak  suçundan dolayı soruşturma kapsamını genişlettiği görülüyor. Tüm soruşturma kapsamında ele aldığımız suç tiplerinden dolayı savcılığın düzenleyeceği iddianame ile Şüpheli Polat çiftinin ayrı ayrı cezalandırılmak üzere, ciddi bir yaptırım ile karşı karşıya kalacağı görülüyor. Adalet’in ağır yürüdüğü fakat er ya da geç gideceği yere vardığı bilinmektedir. 

Haftaya Görüşmek Üzere…